Strindberg Project

Strindbergs tack (del 1)

A Short Story By Jacob Åström & Ted Persson

Strindbergs tack
Det rör sig i myllan på Norra begravningsplatsen. 'O crux ave spés unica'  hörs viskas.
En dödgrävare betraktar gravarna. Som små spelpjäser, tänker han, som man ställer ut endast en gång och sen är det klart. Envägs-shack. Det här borde jag skriva ner.
Plötsligt far rakt han upp, som på en osynlig underjordisk hiss, dramatikern, bildkonstnären, skalden. 
SUG MIN RÖV! vrålar han ut över begravningsplatsen. SUG MIN RÖV OCH GE MIG KONTANTER. NU! Dödgrävaren stirrar förstummat på vad som händer: Augustus B Strinderberg har återuppstått. Levande död. Arg. Och i behov av kontanter. NU!
Dödgrävaren öppnar förstummat sin plånbok och sträcker över en 500-lapp. Den 161 år gamla gestalten sliter sedeln ur handen, mumlar någonting ohörbart och marscherar med bestämda steg ut i Solnanatten.
Gammal man stjäl i Solna En mycket gammal man ligger bakom en våg av stölder i Solna. Det ska ha inletts tidigt under torsdagkvällen då en dödgrävare blev av med en femhundralapp. Den mycket gamla mannen ska sedan ha knackat dörr i kvarteret och hotat de boende. Han sa att jag skulle ge honom pengarna, annars skulle han knäcka mig som en liten vidrig sticka, säger Göran Ekerberg, en av de drabbade. Solnapolisen har avstått från att kommentera stöldvågen. (TT)

Translate This Text To:

15 0 1 1 0
Read 154354 Times - Genre: Novel
Published: September 12, 2010, 11:02 am