Strindberg Project

En dag i någons liv

A Short Story By Linn Persson

Det var solens stålar som väckte mig. De strilade in genom hallfönstret och föll stillsamt ner på golvet bredvid mig. Jag kände mig ovanligt utvilad denna morgon även om jag ännu inte var redo att ta mig an en ny dag. Gårdagen hade bara inneburit en snabb kvällstipp ned för trapporna, ut i det kalla snöovädret och in igen, men det hade gjort mig så pass ansträngd att jag inte var sugen att ta mig ut dit idag igen. Solens stålar, som nu sakta hade lagt sin varma hand om mig, gjorde så att de sista dropparna avdunstade från min panna. Jag drog mig en njutningens suck nu när jag helt och hållet fylldes av värme igen.
När jag låg där och njöt till fullo hörde jag de hemska ljudet som varje morgon genomplöjde tystheten. Det var som om tusen klockor klämtade på samma gång. Jag visste att det inte var långt kvar nu. Jag hörde hur dörren till sovrummet sakta gick upp. Som varje morgon försökte jag göra mig så osynlig som möjligt, men jag visste innerst inne att det inte spelade någon roll eftersom det alltid var upp till henne om det var min tur ut eller inte. 
Hon verkade ha brotom denna dagen, sprang hejdlöst fram och tillbaka mellan rummen. I sin hets stötte hon till mig flera gånger vilket jag absolut inte tyckte om, inte bara för att det gjorde ont, utan för att jag ju försökte göra allt för att inte synas. Hon hade redan fått på sig kläderna och stod nu i köket och åt den snabbaste frukost jag någonsin sett någon äta. När hon hade ätit upp var det dags. Hon gick med raska steg rakt mot mig och tog upp mig. Jag stelnade nästan i skräck när jag kände hennes kalla händer hålla mig med sitt fasta handgrepp. Hon tryckte ner sin fot i mig samtidigt som hon drog med sina händer. Jag ville skrika men kunde inte.
Hon ställde sig framför spegeln och tittade en liten stund innan hon slet av mig från sin fot och slängde mig i en liten hög inte långt ifrån skostället. Hon tog upp ett par andra skor som hon tryckte mer sina fötter i, sedan sprang hon ut och drämde igen dörren med en hård smäll. Jag suckade lättat samtidigt som jag hörde hennes steg försvinna bort i trapphuset.
Translate This Text To:

22 2 0 0 0
Read 105081 Times - Genre: Short story
Published: September 11, 2010, 2:07 pm