Strindberg Project

Det Gröna Trollet. Del 1

A Novel By Ola Persson

I en enkelt hopvirad pressening, hängd över några träpinnar, bodde det gröna trollet. Just nu satt han och diskade en gammal plåtkastrull. Diskslammret hördes långt bort i den annars tysta skogen. Kastrullen var gammal och färgen var nästan helt flagad. Trollet skrubbade noga med en gammal nagelborste medan ögonen rörde sig koncentrerat i sina stora hålor. Letande efter mer smuts på kastrullen, men den var väldigt ren nu. Han la den på en stubbe för att torka. 

Det kom sällan besök och det trivdes trollet med. Han satt helst ensam på en liten mossplätt som fanns en bit från kojan. Ibland satt han där och tänkte på något, men oftast satt han bara och tittade. Ganska tomt ut i luften, som troll brukar. Om han plötsligt kom på något bra så brukade han skriva ner det i sitt anteckningsblock. Det var nästan bara tomma sidor, men han tog med det ändå. Nu låg blocket vid hans fötter där han satt.

Sommaren var varm och den gröna huden hade fått kraftigt med fräknar. De få vita stån som satt kvar på huvudet gjorde inte mycket nytta. Överdelen av huvudet var ganska bränt, så nu satt han bara i skuggan. Men där var mossan fortfarande mjuk, inte sönderbränd som överallt annars. Så det gjorde inget.

Sådär satt han tyst hela eftermiddagen. När kvällen kom följde han den snåriga stigen hem, lyfte på en presseningsflik och lade sig i kojan. 
Translate This Text To:

58 1 2 0 2
Read 33791 Times - Genre: Other
Published: September 10, 2010, 12:33 pm
Tags : Troll, Grönt