Strindberg Project

Peter Bittman, del 1

By Peter Bittman

Peter vakande innan klocka ringde som vanligt. Inte en dag har han försovit sig. Denna morgonen var dock annorlunda. En dunkande huvudvärk spred sig innanför Peters pannben. Firmafestens minnesbilder började spela på hans hornhinnor medan han sakta öppnade ögonen. Andedräktens innehållsförteckning var borkig men man kunde skönja en och annan Tequila indränkt i cigarrrök.

Han sträckte sig efter mobilen och såg skärmen blinka med upprörda sms. Vad hade han gjort igår? Reklambyrån firade 10 framgångsrika år och han visste själv att han var en av de viktiga säljarna på bygget. Han bläddrar krampaktigt mellan SMS:en. Hans kollega och bästa kompis har fyllt hans inbox från kl. 4 på natten. Vad hände inatt egentligen? Anders har skrivit flera SMS och frågat var Peter är.

Sakta börjar han minnas ett bråk som utspelade sig mellan han och det uppkäftiga orginalaren Jenny. Eventavdelningen hade hållt med lokal för festen och sedan hade en skral skara hamnat på Sturehof..  Det hade stått ute på Sturehofs uteservering och rökt tillsammans tillsammans med Anders och några andra säljare. Jenny hade följt med dit och var förfriskad av all champange som hade serverats under kvällen. Hon ramlade fram till dem och spände ögonen i Peter.

Hon hade jobbat ett år på byrån och hördes på alla projektmöten Peter var med i. Vilken jävla irriterande brud tänkte Peter medan han bläddrade mellan SMS:en. Han hade jobbat på byrån i 5 år och dragit in ett gäng kunder. Han var kungen på säljavdelningen och alla såg upp till honom men sen dök den den jälva bruden upp..


Translate This Text To:

52 0 0 0 0
Read 67799 Times - Genre: Novel
Published: September 13, 2010, 1:50 am