Notice: Undefined index: title in /home/z7uawk7ew81l/domains/projectstrindberg.com/html/index.php on line 10

Notice: Undefined index: remove-code in /home/z7uawk7ew81l/domains/projectstrindberg.com/html/index.php on line 55

Notice: Undefined index: author in /home/z7uawk7ew81l/domains/projectstrindberg.com/html/php/read.php on line 14

Notice: Undefined index: reader-reaction in /home/z7uawk7ew81l/domains/projectstrindberg.com/html/php/read.php on line 23
En dag ur vårt liv - By Hakan Bilgin On Strindberg Project

Strindberg Project

En dag ur vårt liv

By Hakan Bilgin

Det är en vanlig tisdag morgon, egentligen inget speciellt med den. Det är en soligt och friskt vinterdag och vi har spontant bestämt oss för att sjukskriva oss från våra ordinarie åtaganden för att umgås med varann.

Den morgonen har jag vaknat upp före dig. Jag har tillagat gyllenbruna pannkakor med choklad, toppade med krossade valnötter till dig. Jag sätter på lite musik; "Serenade for Winds - Mozart"...fast i lagom låg volym. För jag vill nämligen stimulera multipla sinnen när jag väcker dig; med doft, gemytlig ljud samt ömsint beröring. När du känner doften av nytillagad frukost, hör fantastiskt komponerad musik bestående av blåsorkester kommer jag lättsamt smeka dig i håret. Min målsättning är nämligen att du öppnar ögonen i tron om att du ännu är kvar i drömmarnas land.

När du ser dina pannkakor blir du genast glad och ler det där sagolika leendet som bara du kan, och mumlar yrvaket; "du skämmer bort mig..." - men erinrar dig att det ju är ändå din tur att bli bortskämd. Glädjekänslan övergår dock snabbt till förvåning, för du upptäcker att du har något på huvudet. Jag förväntade mig det såklart, så innan du hinner reagera håller jag upp en spegel. I den ser du den tiara jag har satt på ditt huvud strax innan du vaknade.

Efter att ha ätit din frukost i sängen dukar jag undan allt. Under tiden passar du på att dra dig en liten stund till i sängen, sträcker på dig, pö om pö...väl medveten om att jag redan planerat vår fridag.

I bilen undrar du vart vi ska men du motstår frestelsen att fråga eftersom du gillar nyfikenhetens kittlande. Det visar sig att vi ändå inte ska så långt; vi parkerar vid Hammarby Allé. Där är den igen - det där beroendeframkallande leendet - som du ger mig efter att ha först tittat på den snötäckta backen och sedan på mig.

Väl inne på uthyrningen bestämmer jag mig för att testa på snowboarding medan du provar på några pjäxor och väljer ut slalomskidor. Du skrockar och tycker att det ska bli roligt att ta kort på mig när jag ramlar. Naturligtvis försöker jag lära mig konsten att snowboarda i mer än tre kvart men det visar sig att jag inte har fallenhet för denna sport. Trots det är vi båda lite hänförda över den utsikt vi beskådar vid varje tur med liften till toppen.

På grund av att jag tillbringat mertiden på rumpan, slutar det med att jag har fotograferat mer. Det blir jättefina bilder på dig när du graciöst glider ner i nästan perfekta sinus-kurvor.

Tidig eftermiddag sätter vi oss i bilen för att denna gång bege oss mot Nacka. Du känner dig givetvis lite trött och det hade jag räknat med. Därför har jag, under tiden då du sussade på morgonen, ringt i förväg och bokat oss på först massage och sedan på trerätters middag på Yasuragi. Vi vill nu båda bli omhändertagna efter dagens förströelser, om än ansträndande.

När vi anländer till Hasseludden ägnar vi oss först åt tvagning, bastar en stund för att senare koppla av i bubbelpoolen tillsammans. Som massage har vi båda valt Neuromuskulär terapi på grung av dess avslappnande och stressreducerande effekt på kropp och själ. Strax innan middagen sätter vi oss i de varma källorna utomhus, som Spa'et är känd för...begrundar den nära naturen och uppmärksammar samt njuter av varandras närhet.

Under middagen säger du;
- Åhhh, vilken underbar dag, precis vad jag behövde. Hur ska jag överträffa det?
Då svarar jag;
- Imi...det gör du, varje gång du ler mot mig.
Translate This Text To:

70 1 0 3 0
Read 201529 Times - Genre: Novel
Published: October 24, 2010, 5:07 pm