Notice: Undefined index: title in /home/z7uawk7ew81l/domains/projectstrindberg.com/html/index.php on line 10

Notice: Undefined index: remove-code in /home/z7uawk7ew81l/domains/projectstrindberg.com/html/index.php on line 55

Notice: Undefined index: author in /home/z7uawk7ew81l/domains/projectstrindberg.com/html/php/read.php on line 14

Notice: Undefined index: reader-reaction in /home/z7uawk7ew81l/domains/projectstrindberg.com/html/php/read.php on line 23
Lalle Moberg anar oråd del 4 - By Ellen Sundh On Strindberg Project

Strindberg Project

Lalle Moberg anar oråd del 4

By Ellen Sundh

Väl inne på redaktionen möts Lalle av ett helt team uppstaffat för att ta genombrottet av denna gåta vidare. Kerstin presenterade snabbt teamet och de satte sig i konferensrummet. Sergio från Ryssland hade kallats in genom tips från ryska ambassaden och han skulle tydligen vara expert inom kryptering och hade schack som en sidointresse med många priser bakom sig. Lena hade kallats in från Karlshamn och var professor i Östeuropeisk terror och organiserad brottslighet. Sedan satt det en gammal kvinna i ett hörn och väntade på att mötet skulle börja. Hon reste sig så snart alla fått kaffe serverat och gick fram till Lalle och spände blicken i honom. Han kunde känna hennes andedräkt som var daterad till tidigt 1900-tal. Under hennes skrumpna ögonlock kunde han skönja något målmedvetet och granskande.

Kvinnan som hette Kathy sa med en lugn ton: "Tjetjenien, mina vänner.. Detta handlar om Tjetjenien.. En mobiliserad hämnd mot Ryssland är på väg.. I den undre världen kallas detta Antiryssvågen". Hon satte sig på en ledig stol brevid Lalle och tog tag i hans haka och sa: "Dessa är inte dumma, de har en gedigen kollektion av Sovjets militärutrustning som smugglats över Östersjön sedan muren föll." En kort tystnad följde..

Lalle kände sig tvungen att bryta den och vände sig harklande mot Lena. Lena himlade med ögonen och sa: "Min mormor skjutsade hit mig på kort varsel så jag antar att det är ok att hon är med. Hon är lite förvirrad."
Translate This Text To:

7 0 2 4 0
Read 152876 Times - Genre: Novel
Published: September 29, 2010, 8:26 pm